Nieuws

Laatste Tori dit seizoen nu al legendarisch

mei 29, 2010

De eerste zondag van de maand is weer in zicht, dus tijd voor een TORI. De maandelijkse theatrale jamsessie bij MC. Dit keer onder leiding van één van de oprichters van The Last Poets, Abiodun Oyewole.

The Last Poets is een collectief van een aantal dichters en muzikanten die vanaf eind jaren 1960 in de tijd van Black Power en de Burgerrechtenbeweging de wereld veroverden. Ze inspireerden de nieuwe generatie geëngageerde rappers en worden gezien als de godfathers van de Hip Hop met inhoud. Speciaal voor het theaterstuk De Laatste Dichters, komen zij naar Amsterdam.

Tijdens de afsluiting van de laatste voorstelling  geven zij op zaterdag 5 juni een live-concert in de theaterzaal van MC. Dat is dan tevens ook de start van het Rightaboutnow Festival.

Daarvoor zal een van de Last Poets, Abiodun Oyewole een masterclass verzorgen aan een groep  van twaalf aan MC gelinkte theatermakers. De resultaten van die masterclass zijn te zien in deze speciale MC Tori.

Geïnspireerd op de actualiteit en persoonlijke fascinaties zal Abiodun samen met de 12 theatermakers op zondag 6 juni de tori invullen: muzikaal, theatraal en poëtisch. De tori wordt, zoals altijd, gehost door vaste huiscolumnist, Jeffrey Spalburg.

 

You Might Also Like