Bio

Deze theatraal-muzikale-standup-cabaretier draagt graag voor uit eigen werk. Soms dragen anderen ook voor uit zijn werk. Bijna altijd in het theater, nu ook vanuit een boek. 

Zijn debuut Ik ben jullie Meester kwam uit in de zomer van 2023 en is een autobiografische generatieroman die zich over bijna honderd jaar uitstrekt, van Paramaribo tot aan Hengelo. Een orale geschiedenis die nu eindelijk opgetekend is, klaar om doorgeven te worden aan nieuwe generaties. Het boek werd warm onthaald.

Jeffrey behoort inmiddels tot de veteranen in de Nederlandse comedyscene. Ooit begonnen als MC, doorliep hij de toneelschool en werkte hij 15 jaar als acteur voor theater, TV en een beetje film. Echt tot leven kwam hij pas toen hij via de stand-up comedy het cabaret ontdekte en zijn eigen platform, FATU opzette. Vanuit het Bijlmer Parktheater en ook op andere plekken in het land is het inmiddels de langst lopende comedy show van Nederland geworden. In 2016 organiseerde hij zelf het tienjarig jubileum van dit platform in een uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live) en zette daarmee de toon voor grote comedy line-up shows. Hij maakte vanaf 2007 vier avondvullende shows die ook bij de NTR op TV zijn uitgezonden en tegenwoordig via de verschillende online streamingsdiensten zijn te zien. Zijn laatste voorstelling BAAS was van 2021 tot 2023 op Netflix te zien.

De laatste paar jaar is hij zijn twee grote liefdes theater en muziek steeds meer aan het combineren en is hij te zien in grote muziektheaterproducties als ‘It’s A Man’s World’, ‘The Soul Preacher of ‘Swingin’ Harlem’. In die laatste maakte hij in 2016 zelfs zijn debuut als jazzzanger.

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar hij niet heeft opgetreden of gepresenteerd. Langs alle theaters als kernlid van urban theatergroep Made In Da Shade. Als presentator op Lowlands, het Black Achievement Gala of North Sea Jazz. En natuurlijk als comedian en cabaretier op Laughing Matters, Utrechts Internationaal Comedy Festival (UICF), Toomler en Club Haug. Zijn thuishaven is het Comedycafé in Amsterdam. Met het uitbrengen van zijn boek zijn daar de literaire festivals zoals Read My World en het Internationaal Literatuur Festival Utrecht ook nog bijgekomen. In het buitenland toerde hij met ook met zijn shows in Suriname, Curaçao en Aruba.

Jeffrey heeft als maker altijd zijn eigen teksten geschreven. Dat kon variëren van een column tot stand-up comedy of muziek. De laatste jaren is daar zelfs meer de focus op komen te liggen en schrijft en regisseert hij steeds meer voor collega cabaretiers en muzikanten waaronder Nabil, Gers Pardoel, Roué Verveer en Willie Wartaal als ook de grote muziektheaterproductie From South East With Love die in de zomer van 2022 te zien was op TV.

Door zijn jarenlange ervaring, zowel voor als achter de schermen is Jeffrey veelgevraagd als comedycoach, presentator/dagvoorzitter, schrijver en regisseur en weet hij inmiddels hoe je een boodschap moet vertalen op een heldere en humoristische manier.